Amellett, hogy a tábor rengeteg kül- és beltéri program megvalósításának helyszíne (számháborúk, erdei iskolai foglalkozások, szalonnasütések, focimeccsek, séták stb.), a környék is számos programlehetőséget kínál.

 • Programok

  Strand

  Strand

  A homokos, aprókavicsos Duna-parti szabadstrand a táborhelytől Északra, kb. 20 perces sétára (1,8 km) található. Az odavezető úton büfé, fagylaltozó várja a kirándulókat.

  Szentendrei városnézés

  Szentendrei városnézés

  A táborból árnyas gyalogúton juthatunk el a Pásztor-révhez, mely egy kb. 30 perces sétára van. Az innen induló kishajók 6.00 és 19.30 óra között (vagy megbeszélés szerint) szállítják az utasokat a szentendrei Duna korzóra, a város központjába, ahonnan a Fő tér pár perc sétával elérhető.

  Pásztor-rév elérhetőség: 06 20/232 43 07

  Sétahajózás

  Sétahajózás

  Bár közvetlen sétahajó járat nem érinti a sziget ezen felét, a környéken több kikötő is van, ahol akár budapesti sétahajók is megállhatnak. A Duna-parti szabadstrandtól nem messze található Személykomp-kikötő Szigetmonostorban, a sziget másik oldalán pedig a szentendrei Mahart kikötő a Duna-korzón (ahová a Pásztor-rév kompja is érkezik).*

  Budapesti városnézés

  Budapesti városnézés

  A táborhelyről egyszerűen lehet budapesti egész napos városnézést is szervezni. Az utazás különbusszal, a Szentendréről Budapest, Batthyány térre közlekedő HÉV-vel vagy akár külön bérelt sétahajóval is megszervezhető.

   

  * Ilyen igényekkel több szolgáltató pl. az Armada Budapest is felkereshető. Elérhetőség: www.armadahajozas.hu, 06 20/935 3950.

  Érdemes utazás előtt egyeztetni a kikötés helyszínéről, mert az a vízállástól függően változhat.

 • Menetrendek

  VOLÁNBUSZ

  Volánbuszok Szigetmonostorig közlekednek, ahonnan gyalogosan lehet megközelíteni a tábort (kb. 30 perc). A helyi volánbusz menetrendje ide kattintva található.


  További részletek itt találhatók.

 • Bevásárlási lehetőség

  A legközelebbi nagyobb bevásárlóközpont a Tahitótfaluban található Tesco:

  2022 Tahitótfalu, Szentendrei út 5-15.
  Nyitva tartás: H-Szo: 6.00-22.00, V: 7.00-18.00

  Kisebb boltok - ahol alapvető élelmiszerek beszerezhetők - Horányban és Szigetmonostorban egyaránt vannak.

  A legközelebb eső kisbolt a tábortól kb. 500 méterre helyezkedik el.
  (Harkály utca – Vadgalamb utca sarok)

  A közelben büfé és fagylaltozó is található.

 

A tábor üzemeltetője a Budavári Önkormányzat

Minden jog fenntartva © 2019.